Tiba Sándor

1972-ben születettem Debrecenben. 15 évesen, autodidaktaként kezdtem dobolni, majd magántanárokhoz jártam. Első tanárom Kovács János volt.1990-ben egyik alapító tanára voltam a debreceni Rock Suli-nak ahol most már a valamikori növendékeim tanítanak. Ezután Balázs Elemértől vettem magánórákat. 18 évesen felvettek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz -tanszékére. Itt a tanáraim Kovács Gyula, Nesztor Iván, Kőszegi Imre voltak. Ettől kezdve számtalan jazz formációban játszottam,akikkel sok magyar és külföldi jazzfesztiválon és versenyen szép eredményeket értünk el. Többek között 1996-ban a Hard Line Trióval a krakkói nemzetközi Jazz Juniors versenyen szakmai 1.díjat és közönségdíjat nyertük el. Ebbe az időbe kerültem be a könnyű zenei berkekbe.(amit csak hallgatni könnyű, jól játszani már nem annyira..)

1996-tól Koncz Zsuzsa zenekarának állandó tagja vagyok.

Ebben az időben közel 5 évet dolgoztam a Cotton Club Singers-el.

Aztán 2000-től 6 éven át a Ghymes zenekarral, akiknek 2 platinalemezük lett, és számtalan szakmai díjat nyertek el: A Magyar Művészetért Díj 2001, Arany Zsiráf Díj 2002, 2003, eMeRTon-Díj 2002. Ez utóbbi díjat 2 évvel később a Jazzpession zenekarral is megkaptuk mint az év jazz zenekara, a Bukaresti Jazzfesztivál "az év külföldi Jazzkoncertje" Díjával egyetemben.

Az utóbbi tíz évben számtalan produkcióban, zenekarban, és szólista mögött tűntem fel, több mint 30 lemezen működtem közre. Ebből 4 arany és 2 platina lemez lett.

A teljesség igénye nélkül:

Cotton Club Singers, Baba Yaga, Pierrot, Jazzpression, Koncz Zsuzsa, Ghymes, Pély Barna, Éliás Jr.,Tóth Vera, Szörényi Levente..

A Klasszikon zenekarban való muzsikálás egy igazi kaland, a jazz, blues, rock és az opera szokatlan és újszerű keveredése, amit a különböző zenei világokból érkező zenészek, szakmai tudásukat hozzáadva formálnak egy izgalmas egységgé.